αεραθλητισμός /

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η ανεμοπορία τσέπης. Χρειάζεται ένα σακίδιο μιρκού βάρους, μια πλαγιά βουνού με μικρή κλίση εδάφους για την απογείωση μας, και λίγες ημέρες εκπαίδευσης για να βρεθούμε στον αέρα, εκπληρώνοντας το όνειρο του Ίκαρου.

Στην περιοχή της Καρδίτσας το άθλημα αυτό εμφανίστηκε το 1991 και το έφερε ο πρωτοπόρος ορειβάτης, χιονοδρόμος, αιωροπτεριστής Κωνσταντίνος Τζαμάρας. Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια ουσιαστικής δραστηριότητας πάνω στην πτήση και την ανεμοπορία. Μέσα σε αυτό το διάστημα η τεχνολογία στις πτέρυγες έχει προχωρήσει με αλματώδεις ρυθμούς, αλλά και η γνώση πάνω στην αεροδυναμική, μετεωρολογία, ανεμοπορία, και όλο το θεωρητικό υπόβαθρο που πρέπει να έχει κάποιος για να ασχοληθεί με το Αλεξίπτωτο Πλαγιάς, έχει εμπλουτιστεί και είναι εύκολα προσβάσιμο από όλους. Αποτέλεσμα των δύο παραπάνω είναι το να έχουμε σήμερα την δυνατότητα να κάνουμε ευχάριστες και πάνω από όλα ασφαλείς πτήσεις.

Η περιοχή μας είναι μορφολογικά προικισμένη για το άθλημα του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς μιας και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πίνδου, και οι συνθήκες για ανεμοπορία και πτήση αποστάσεων είναι ιδανικές. Θεωρείται από τις καλύτερες περιοχές της Ελλάδας, γι αυτό και κάθε χρόνο την επισκέπτονται πάρα πολλοί Έλληνες αλλά και ξένοι πιλότοι.

Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρο εκπαιδευτή, πιστοποιημένο από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα πτήσης με διθέσιο αλεξίπτωτο για άτομα που θέλουν απλά να δοκιμάσουν την μαγευτική εμπειρία της ελεύθερης πτήσης. Οι διθέσιες πτήσεις γίνονται από πιστοποιημένο και έμπειρο χειριστή.

slumdog team