αεραθλητισμός /

Το ερέθισμα της πτήσης, η αεροπορική ιδέα - το αεροπορικό πνεύμα, εμφυτεύεται στον άνθρωπο μόλις συνειδητοποιήσει ότι τα πουλιά πετάνε.

Δεν μένει παρά μόνο η ευκαιρία για να τα μιμηθεί ακολουθώντας κάποιο αεράθλημα, ή ασκώντας το επάγγελμα του αεροπόρου.

Χωρίς υπερβολή, τις περισσότερες ευκαιρίες τις δίνει ο αερομοντελισμός, από τη νεανική ακόμη ηλικία με το πλέον προσιτό πεδίο, τη μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέδια και τις αναρίθμητες δραστηριότητες και συγκινήσεις.

Ειδικά για τον Αερομοντελισμό

Τι ονομάζουμε Αερομοντελισμό ;

Αερομοντελισμός είναι η ενασχόληση με την κατασκευή και την πτήση μικρών αεροπλάνων. Τα μικρά αυτά αεροπλάνα ονομάζονται αερομοντέλα ή απλώς μοντέλα.

Με άλλα λόγια, αερομοντέλο είναι ένα μικρό αεροπλάνο που μπορεί μεν να πετάξει, αλλά λόγω του μικρού του μεγέθους δεν μπορεί να μεταφέρει άνθρωπο.

Είναι ο Αερομοντελισμός χόμπι ;

Ναι, είναι ! 

Μικροί και μεγάλοι ασχολούνται με τον αερομοντελισμό απλά για να έχουν μία ευχάριστη απασχόληση έξω από την καθημερινή ρουτίνα της ζωής.

Νοιώθουν μεγάλη χαρά συναρμολογώντας το μοντέλο του αεροπλάνου που τους αρέσει, αλλά χωρίς αμφιβολία την μεγαλύτερη ικανοποίηση την παίρνουν όταν το δουν τελικά να πετάει.

Είναι ο Αερομοντελισμός άθλημα ;

Ναι, είναι !

...και όταν ο ένας αερομοντελιστής είπε στον άλλο: "το δικό μου αερομοντέλο πετάει καλύτερα από το δικό σου..." γεννήθηκε ένα ακόμα άθλημα. Το αεράθλημα του αερομοντελισμού.

Είναι ο Αερομοντελισμός ακριβή απασχόληση ;

Ορισμένες κατηγορίες αερομοντέλων είναι πράγματι ακριβές, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες που τα μοντέλα δεν κοστίζουν περισσότερο από ένα σχολικό τετράδιο, ή το εισιτήριο του κινηματογράφου.

Τι πρέπει να έχει υπόψη του ο μέλλων αερομοντελιστής ;

Ο καθένας μπορεί να απολαύσει τις χαρές που προσφέρει ο αερομοντελισμός, με ένα σωστό ξεκίνημα και πολλά μικρά βήματα.

Αυτό μπορεί να εξασφαλισθεί μόνο με την ένταξη του σε μία οργανωμένη ομάδα αερομοντελισμού, όπου θα βρει αφ'ενός μεν την καθοδήγηση ενός εκπαιδευτή, αφ'ετέρου θα γνωρίσει και άλλους αερομοντελιστές για να ανταλλάξουν ιδέες.

slumdog team