αερολέσχη /

Η Αερολέσχη Νομού Καρδίτσας ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2014 από μία ομάδα φίλων του αεροπλάνου και της αεροπορίας γενικότερα.

Αφορμή υπήρξε η ίδρυση και η αδειοδότηση με το ΦΕΚ 326Β/2014 του Δημοτικού Αεροδρομίου Καρδίτσας στην Τοπική Κοινότητα Μυρίνης, μοναδικό αεροδρόμιο για τη δυτική Θεσσαλία.

Στο αεροδρόμιο αυτό αναπτύχθηκαν και θα αναπτυχθούν μέρος των δραστηριοτήτων της Αερολέσχης Ν.Καρδίτσας σε συνεργασία με την επιτροπή διαχείρισης του που ορίσθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας.

Οι δραστηριότητες αυτές αφορούν στη Γενική Αεροπορία, τα Υπερελαφρά Αεροσκάφη και τον Αερομοντελισμό.

Σκοπός της Αερολέσχης είναι να καταστήσει γνωστή, με κάθε μέσο, τη σπουδαιότητα του αεραθλητισμού ως πολύπλευρης προσφοράς στους τομείς Νεολαίας, Τουρισμού, Κρατικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών και παράλληλα την δημιουργία Αεροπορικής συνείδησης και τη διάδοση του αεροπορικού πνεύματος ιδίως προς τη νεολαία του τόπου μας.

Να κατευθύνει συστηματικά, τα νέα μέλη στην ασφαλή πτήση οιουδήποτε αεραθλητικού μέσου, τόσο από την θεωρητική πλευρά, όσο και από την πλευρά της εφαρμογής, ώστε να αναπτύξει τις δυνατότητες των αθλητών της για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

Να συμβάλλει δια των μελών της από κοινού μετά της Πολιτείας στην προστασία του Εθνικού πλούτου (Πυρασφάλεια Δασών κλπ), της Ανθρώπινης ζωής, της Εθνικής κληρονομιάς κλπ.

Τα αεραθλήματα που καλλιεργούνται από την Αερολέσχη Ν.Καρδίτσας είναι:

  1. Γενική Αεροπορία (α/φ άνω των 550 κιλών βάρους)
  2. Υ.Π.Α.Μ (υπερελαφρά α/φ από 475 έως 550 κιλά βάρους)
  3. Αλεξίπτωτα Πλαγιάς (Parapente)
  4. Αιωροπτερισμός (δελταπλάνα με κινητήρα ή χωρίς, trike)
  5. Αερομοντελισμός

Είναι όμως δυνατόν στο μέλλον να καλλιεργηθούν και άλλα αεραθλήματα που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Διεθνούς Αεροναυτικής Ομοσπονδίας (F.A.I. - Federation Aeronautique International).

Από την ίδρυση της η Αερολέσχη πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις όπως πτήσεις εθισμού των μελών της και φίλων της σε συνεργασία με την Αερολέσχη Λάρισας, η οποία ευγενικά μας παραχώρησε τα αεροπλάνα της και κατ'επανάληψη μας βοήθησε καθοδηγώντας μας μέχρι να αποκτήσουμε το δικό μας αεροσκάφος.

slumdog team