σχολή χειριστών /

Σχολή Χειριστών Υπερελαφρών Αεροσκαφών

1.Τι είναι τα ΥΠΑΜ; Είναι Υπερελαφρές Πτητικές Αεραθλητικές Μηχανές δηλαδή διθέσια αεροσκάφη μέχρι το βάρος των 450 κιλών.

2.Πότε μπορεί να πετάξει; Μπορεί να πετάξει κατά την διάρκεια της ημέρας με συνθήκες πτήσεως εξ’όψεως (V.M.C).

3.Από πόσο χρονών μπορεί κάποιος να πετάξει; Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να λάβει κάποιος άδεια χειριστή ΥΠΑΜ, πρέπει να είναι υγιής, να έχει συμπληρώσει το 17 έτος της ηλικίας του και να έχει βασικές γνώσεις αγγλικών.

4.Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να πετάξει; Θα πρέπει να παρακολουθήσει εγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που περιλαμβάνει θεωρητική και πτητική εκπαίδευση. Θεωρητικά μαθήματα τουλάχιστον 50 ωρών τα οποία περιλαμβάνουν τις παρακάτω ενότητες: Νομοθεσία, Μετεωρολογία, Γενικές τεχνικές γνώσεις, Αεροναυτιλία, θεωρία Πτήσεων, Ανθρώπινες Δυνατότητες, Αεροδυναμική Πτήση, Κανόνες Αεροδρομίου ,Επικοινωνίες καθώς και πρακτικά μαθήματα συντήρησης αεροσκάφους.

5.Δίνω κάποιες εξετάσεις με την ολοκλήρωση των μαθημάτων; Μετά την ολοκλήρωση των θεωρητικών μαθημάτων ο υποψήφιος χειριστής θα πρέπει να περάσει με επιτυχία σχετικές εξετάσεις που διεξάγονται από την Σχολή Πολιτικής Αεροπορίας, στα παραπάνω αντικείμενα. Επίσης θα πρέπει να πραγματοποιήσει το λιγότερο 25 ώρες πρακτική σε πτήση εκπαίδευση και να πετάξει 5 ώρες μόνος του (SOLO) κάνοντας ένα μικρό ταξίδι. Μετά το τέλος και της πρακτικής εκπαίδευσης και αφού περάσει με επιτυχία εξέταση σε πτήση χορηγείται σε αυτόν άδεια χειριστή ΥΠΑΜ.

6.Υπάρχουν θέματα υγείας που μπορούν να μου απαγορεύσουν να πετάξω; Η πτήση με ΥΠΑΜ απαιτεί μια σχετικά καλή υγεία και είναι απαραίτητο να εκδοθεί ειδικό πιστοποιητικό υγείας (class 2 medical) από εξειδικευμένο Ιατρό Αεροπορικής Ιατρικής (ΑeroΜedicai Εxaminer). Ο Ιατρός της Αερολέσχης Ν. Καρδίτσας μπορεί να ενημερώσει και να πληροφορήσει πλήρως όλους τους ενδιαφερόμενους για θέματα υγείας που σχετίζονται με την πτήση.

7.Ποιο είναι το κόστος της Σχολής; Η σχολή για την απόκτηση του πτυχίου χειριστή ΥΠΑΜ κοστίζει περίπου στα 3000 ευρώ από τα οποία το θεωρητικό μέρος (Groundschool) στοιχίζει 500 ευρώ , ενώ απαιτούνται και τουλάχιστον 25 εκπαιδευτικές ώρες πτήσεως με κόστος 100/ώρα. Η νομοθεσία επιβάλλει ότι κάθε εκπαιδευόμενος οφείλει να ολοκληρώσει το σύνολο της εκπαίδευσης στα δύο χρόνια. Ετσι το κόστος για την απόκτηση του πτυχίου χειριστή ΥΠΑΜ μπορεί να είναι πιο εύκολα να το διαχειριστεί ο κάθε υποψήφιος χειριστής.

8.Εχω και άλλες απορίες και θέλω να δω αν μπορώ να πετάξω.. Μην αφήνεις ερωτήματα και αμφιβολίες να σε βασανίζουν . Επικοινώνησε μαζί μας και έλα να σου λύσουμε κάθε απορία και να κανονίσουμε να πετάξεις μαζί μας .

slumdog team